Obóz kursowy w Chorwacji w 2019 – wspomnienia Halinki

Ojjjj…. jak my tęsknimy. I tęsknimy jeszcze bardziej, jak wracamy wspomnieniami do naszych obozów.
Tak nasz obóz w Chorwacji w 2019 , w bazie Nautica Hvar Dive Centre, wspomina Halinka.

„Na obóz jechałam z lekkim niepokojem czy sobie poradzę ale też i nadzieją na fajną zabawę. Więc strach i ekscytacja przeplatały się ze sobą. Nigdy nie byłam w Chorwacji wiec krajobraz, ludzie i natura oczarowały mnie. Świat podwodny jest niesamowity, a przejrzystość wody robi ogromne wrażenie. Z każdym nurkowaniem zwracałam uwagę na coraz to nowe organizmy: rozgwiazdy, gąbeczki, kraby, jeżowce, ławice ryb. Nurkując w morzu czułam się wolna, nieskrepowana bólem, zachwycona przestrzenią. Kadra, która się nami opiekowała, dbała o nas na lądzie i pod wodą. Takiego wysokiego poziomu empatii, profesjonalnego podejścia, chęci niesienia pomocy nie odczułam nigdzie indziej. Pomagali, wspierali, tłumaczyli, nosili i znów tłumaczyli. Nurkowanie i Chorwacja zostaną w moim sercu na zawsze. Chciałam podziękować tym, którzy się do tego przyczynili. Mam nadzieję, że będę miała możliwość kontynuowania przygody z nurkowaniem.”

wspomienia Halinki