• NURKOWANIE TO SATYSFAKCJA
  • NURKOWANIE TO UMIEJĘTNOŚĆ
  • 1% DLA NASZYCH KURSANTÓW

Nagroda Super Lodołamacza

"Statuetka Lodołamacza jest wyróżnieniem dla tych, którzy decydując się na zatrudnienie osób niepełnosprawnych, jednocześnie prowadzą wobec nich przyjazną politykę personalną, przełamują bariery, walczą z niechęcią i obojętnością społeczeństwa.

Ideą konkursu jest nagradzanie firm, przedsiębiorców i osób prywatnych wybitnie angażujących się w rozwiązywanie problemów osób niepełnosprawnych, tworzących nowe i coraz lepszej jakości miejsca pracy oraz dostrzegających sens i konieczność ich aktywizacji zawodowej."

Kapituła wyróżniła Stowarzyszenie "Nautica" w 2008 roku za nowatorską działalność na rzecz integracji i rehabilitacji osób niepełnosprawnych, od 10 lat prowadzi ono bowiem naukę nurkowania dla tej grupy osób. Forma działalności przyjęta przez Stowarzyszenie Nautica jest przykładem niekonwencjonalnego podejścia do problemów niepełnosprawnych. Na basenie, czy w bazach nurkowych Centrum Turystyki Podwodnej "Nautica" nikogo nie dziwi już widok pozostawionych na brzegu wózków inwalidzkich lub kul, a zatrudnienie osób niepełnosprawnych w biurach firmy "Nautica" w Krakowie i Warszawie stało się naturalną konsekwencją prawdziwej integracji."