Certyfikacja HSA

HSA Open Water Diver

Podstawowy kurs nurkowania. Zaprojektowany tak, by uwzględniając różnorodność wynikającą z niepełnosprawności zapewnić zgodność ze standardami, a przede wszystkim zapewnić i wpoić praktyki bezpiecznego nurkowania. Kurs prowadzony przez instruktorów HSA, po zakończeniu uprawnia do nurkowania w zespołach i w warunkach adekwatnych do osiągniętych w danej chwili kwalifikacji. Jak każdy kurs nurkowania składa się z bloku teoretycznego, ćwiczeń w basenie i praktyki na wodach otwartych.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat specyfiki kursu HSA napisz - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. . Zachęcamy również do zapoznania sie z detalami szkolenia na stronie HSA.

HSA Dive Buddy - Partner nurkowy osoby z niepełnosprawnością.

Kurs przeznaczony dla certyfikowanych płetwonurków. Ma na celu poszerzenie spektrum wiedzy o tę dedykowaną płetwonurkom z niepełnosprawnością. Zagadnienia teoretyczne przekazujemy w formie treningów na zajęciach, mikrowykładów, warsztatów. Zanim teoria zostanie zastosowana w praktyce trenujemy "na sobie" wcielajac się w rolę organizatora, asystenta, nurka z niepełnosprawnością - gwarantujemy, że ten trening dostarczy Ci wiele satysfakcji i adrenaliny ;) Na zakończenie cyklu szkoleniowego pływamy z nurkami stowarzyszenia poddając pod krytykę zdobyta wiedzę i umiejętności.

HSA Dive Master/ Asystent/ Instruktor - Staże i szkolenia.

Praca w Stowarzyszeniu pozwala nabrać cennego i unikalnego doświadczenia. Nie da sie jej porównać z pracą w bazie nurkowej, klubie czy przy organizacji prywatnych szkoleń czy wypraw. Na naszych zajęciach "dużo się dzieje". Trzeba się przestawić z przysłowiowego "ogarnięcia siebie" na "ogarnięcie całości".
Proponujemy by przed przystąpieniem do kursu na poziomie lidera odbyć w Stowarzyszeniu staż. Uczestnictwo w cotygodniowych zajęciach, asysty przy kursach, wsparcie czy prowadzenie akcji nurkowych rzuci nowe światło na Wasze kompetencje nurkowe. Z całą pewnością pozwoli z większą świadomością odbyć kursy Instruktorskie HSA.